.

Ontstaan en geschiedenis van euromediArts

Op de afbeelding boven : de toekomst en het verleden van euromediArts : Carolien en Marianne. Twee "snelle" meiden van euromediArts. "Snelle" betekend in het West-Vlaams dialect : knap én verstandig... (Foto : Clive Stewart / grafiek Dennis Garcia).

Als proefwerk tijdens haar studies startte Marianne Dupont met het "Norbert Web". Haar ma was een enthousiaste Norbert fan en had vele fotoalbums met foto's over Norbert, zijn Hey Meisjes, Hey Center, radiocarrière en noem maar op. Ze volgde Norbert al haar hele leven. Genoeg stof voor de website van haar dochter.
Toen Marianne met het euromediArts Show Web startte kreeg ze al vlug de steun van studiegenoot Tom Landuyt. Twee jonge enthousiaste euromediArts IT-ers die goed overweg konden met webdesign, Joris Verhaeghe en Jan Dooms, namen het "Norbert Web" van haar over.

Uniek aan alle euromediArts websites is dat zij voor het grooste deel samengesteld worden door de bezoekers van de websites. Marianne had (en heeft in haar huidige werkkring) de uitzonderlijke gave om mensen enthousiast te maken. Bezoekers uit België en Nederland, maar ook website bezoekers wereldwijd, gingen op haar verzoek in en stuurden honderden foto's, artikels, teksten met anekdotes, enz. naar de redactie.

Het onderwerp van het euromediArts Show Web was en is nog altijd de periode 1945-1980 (later 1990) van, vooral de Vlaamse en Nederlandse showbizz. Websites over hedendaagse showvedetten waren er toen al meer dan voldoende te vinden op het internet.
Uit Nederland kwam steun van Martijn van de Velde. Een hevige fan van de zeezenders in het algemeen en Radio Mi Amigo in het bijzonder. De vader van Martijn was, zoals veel Zeeuws Vlamingen een regelmatige bezoeker geweest van het Norbert Hey Center. Nog uit Nederland kwam hulp van de broertjes Piet en Gerard Deckers, en ook van IT-student en begenadigd graficus Dennis Garcia. Hij zou ter gelegenheid van de 50.000ste bezoeker van het Fifties Web (Jaren50web) starten, met hulp van zijn vader en Norbert die zorgden voor de teksten. Dennis overtuigde jaren later ook streekgenote Carolien van der Weerd om mee te werken, en recent nog ook Co de Jong.

Annie Vercruysse verzorgde de administratie, een job die later overgenomen werd door Christine Hoornaert. Roger Vanneste, specialist van digitale video en vriend van Tom, kwam de ploeg versterken en zou later beginnen met "euroTube", de video website van euromeidArts. Martijn startte met een "Radio Web" en, hoe kan het anders, met vooral aandacht voor Radio Mi Amigo. Hij kreeg vanuit België de hulp van Herman Content. Dat zij beroep konden doen op Norbert, de populairste DJ in de glorierijke startperiode van de zender, was leuk meegenomen.
Voor de grafiek van het "Show Web" kon Marianne jaren lang rekenen op Jos Verlinde. En toen kwam...

...de eerste volwassen aanwinst. En niet zo maar iemand : Marc De Vlieger. Geboren in Aalter (België) maar verhuisd naar Florida (USA) waar hij stichter en Voorzitter was (en is) van de Belgian Club, die nauwe contacten onderhoudt met de Nederlandse “assosiation”. Marc was in zijn jonge jaren gevierd zanger-gitarist van het succesvolle familieorkest "The Nordas". Hij was niet alleen bevriend met streekgenoot Eddy Wally, maar ook met Will Tura en ongelooflijk vele topvedetten uit de USA. Hij haalde ook heel wat Vlaamse en Nederlandse artiesten naar de USA voor optredens.

euromediArts werd helemaal volwassen met de komst van Jean Brits en Eddy Van Mouffaert. Jean was hoofdredakteur van diverse muziekbladen en een van de eerste DJ's van Vlaanderen. Eddy is een fenomeen in de Vlaamse showbizz. Als "Le Grand Julot" trad hij met zijn accordeon op tot in Nederland en Franrijk. Voor zijn uitzonderlijke carrière verwijzen we naar de webpagina's op het "Show Web" die aan hem gewijd zijn.

Dank aan de bezoekers voor hun honderduizenden bezoeken die zij in die 10 jaar aan onze sites brachten, en vooral voor de sympathieke medewerking. Wij vormen samen een internet vereniging zonder winstbejag en we zijn dankbaar dat de kosten gedekt worden door gulle sponsors en enkele wereldfirma's die, van het grote aantal bezoeken aan onze sites, gebruik maken om ons te steunen met publiciteit. Hieronder de verkleinde weergave van de eerste indexpagina van euromediarts :
indexpagina

de oude garde :
onze bron van kennis

Bezoekers van de websites bezorg- den euromediArts honderden foto's, artkels, teksten en oude video's ! Die werden deskundig van commentaar voorzien door oude garde leden van de redactie.


de eerste jaren :
een kort beeldverhaal

  • img
  • Herinnneringen aan wat voor ons al de 'goede oude tijd' is

twitter :    euromediArts

  

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP

Wat is er nieuw op de website : KLIK HIER

Copyright © 2014   /   Original designed & developed in 2002 by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO