Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
fotopagina's van de Feestzaal Norbert Hey Club / Norbert Hey Center :
 

op deze pagina :
-------------------------- Verzin eer
je begint

-------------------------- Het was OK in Chicago
-------------------------- Zo d'ouden
zongen zo...

-------------------------- Dansen op
het klein podium...

-------------------------- Acrobatie met
de hey meisjes...

-------------------------- Ravissante Rita...
--------------------------

 

Vier Hey Meisjes in hun pittige Hey Cen- ter uniform  dat ze aantrokken voor, na en tusssen de optredens door.
Het hey Center T-shirt was overigens te koop in de Hey Shop.

 
 
de norbert hey meisjes en showgroep
  VERZIN EER JE BEGINT...

Vergadering met Norbert en de meisjes en jongens van het ba- llet. Ze deden dit meestal in de namiddag voorafgaande aan een opvoering. Na de bespreking volgde dan nog een korte  repe- titie. Bemerk op de foto de ni- veauverschillen die de grote zaal konden veranderen in een heuse "seventies"discotheek.

Tot in 1980 het Norbert Hey Center volledig werd gerenoveerd.

  KUNG FU IN CHICAGO. OK ?...

Het Hey Ballet trad niet alleen op tijdens de Norbert Show, maar ook als Norbert als DJ aan het werk was. Op tophits die er zich toe leenden werd een choreografie ingestudeerd. Als de hit werd gedraaid werd die meteen gedanst op het podium dat zich op hogere niveaus achter de DJ bevond. Geen gehuppel van showgirls dus maar een coördinatie van dans, licht, rook, klank en film- en videoprojectie op grote schermen !
Hiernaast links de hoezen van twee tophits uit de jaren zeventig die een passende choreografie kregen. Boven een fragment uit "O.K. Chicago" en onder twee fragmenten uit "Kung Fu Fighting".  Na de Kung Fu films

en de opvolger "Dance The Kung Fu", was het muziek die furore maakte en vooral de clubs van oosterse gevechtsporten zagen in enkele maanden tijd hun ledenaantal met de helft toenemen.
Op de foto onder links dansen de Hey Meisjes en Hey Groep van de derde generatie op hun beurt "O.K. Chicago". Kapitein Marleen is er nog steeds bij, evenals Denise (uiterst rechts) die de hoofdrol overgenomen heeft van Hilde. Op de foto onder rechts : Dorine en Marianne die fier poseren in de showkleedjes die ook de meisjes van de eerste en tweede generatie droegen. Zie ook tekst hier onder.

  ZO D'OUDEN DANSTEN...

...zo dansten de jongen. Aanpa- ssing van  een  oud  gezegde om  er  op te wijzen dat de 2e gene- ratie Hey Meisjes een aantal kos- tuums en dansen. van de eerste generatie behielden. Om zo de herkenbaarheid voor het publiek te bewaren en omdat het best leuke kleedjes waren die ook in de discotijd even trendy bleven. Op de foto links  : de Hey Meisjes dansen op het  groot  podium  ge-

kleed in de  "silver mini's" waarmee ook hunvoorgangsters op- traden in tientallen zaal- en TV-shows. De kleedjes werden onder protest in 1980 vervangen door meer eigentijdse kleedjes.

Een mooi beeld van de Hey Meisjes en de Hey Dansgroep in actie tijden een op- treden op het klein podium dat geconstrueerd werd achter de geluidsinstallatie en bestond uit drie verschillende niveaus, wat het dansen er niet gemakkelijker op maakte. "Oh, maar we zijn dat gewoon", was de commentaar van een balletmeisje toen een journalist haar dit vroeg. Norbert zingt hier in duo met kapitein Marleen en staat op het niveau waar normaal de DJ's op stonden.

  TERUG IN DE TIJD...

Deze foto werd met zekerheid genomen kort na de opening van de zaak. Links be-merk je nog een deel van de DJ-installatie, en op de niveaus er achter danst de groep. Aan het feit dat de achtergrond nog bestaat uit doek weten we dat dit de-cember 1974 moet geweest zijn. Want reeds voor de eindejaars- fees- ten  werd  het  doek  vervangen door

een scherm waarop kon worden geprojecteerd vanuit  de  filmcabine. Op het "klein podium" was plaats voor maximum 12 dansers.

  ACROBATIE

Hey Meisje Jacqueline was niet alleen een uitstekende danseres waar ze werd in haar categorie ook turnkampioene van Vlaanderen. Toen ze een van die acrobatische oefeningen uitvoerde als voorbereiding tot een balletrepetitie, bracht dat Norbert op een idee. Hij liet haar die beweging uitvoeren tijdens een dansnummer  en liet  daarbij een lichteffect projecteren dat net in omgekeerde richting draaide. In zo verre dit op foto vast te leggen is : boven links het resultaat.
En op de foto boven rechts bewijzen andere Hey Meisjes dat ook zij niet behoorden tot de categorie van de stijve harken...

  RAVISSANTE RITA

Toen men nog 18 jaar moest zijn om toegelaten te worden tot een dans- feest en/of -zaal was Rita nog...17 jaar. Stiekem slaagde ze er toch in met identiteitsbewijs van zuster (Martianne) de controle aan de ingang te omzeilen. Tot ze eens werd betrapt en... Norbert het aan de rechter mocht gaan uitleggen. Dansen en muziek waren haar lang leven en ze trad toe tot het Hey Ballet en werd later enthousiast Hey Meisje. Ze had een boontje voor DJ's van het Hey Center en trouwde dan ook met Erik Deboodt, en ze stichtten een groot en voorbeeldig gezin...

 
  het Norbert Show Web met méér over Hey Meisjes en Ballet
 

MARIANNE :
EEN
HEY MEISJE
BIJ
TONY
SANDLER
IN DE U.S.A.ook te bekijken op
de Tony Sandler
pagina's :

Marianne was de dochter van architect Claeys uit Kortrijk en via de "Up to date" dansgroep uit Wevelgem werd ze lid van Norberts Hey Show- en Ballet groep. Marianne was het zonnetje in huis werd en door iedereen op de handen gedragen. Toen ze aankondigde voor een jaar naar de USA te trekken vond iedereen dat dan ook echt jammer. Zeker Norbert die haar nog vlug tot soliste (Hey Meisje) bevorderde. Ze zou een jaar in de States gaan logeren bij een familielid van haar : de Belgisch-Amerikaanse topvedette Tony Sandler.
Op de foto's boven : bloemen en...traantjes bij het afscheid van het ballet en Norbert.
Op de foto's onder : bloemen en geschenken van fans en collega's.

redactie, webdesign en grafiek : Joris Verhaeghe en Roger 'Voske' Vannneste
© euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : de fotoalbum pagina's sitemap :
volg norbert op facebook : wat is nieuw op het Norbert Web :
 
stuur een e-mail naar de redactie :