Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
Surf naar het fotoalbum ontstaan van de Norbert Shows :
de voorgeschiedenis  
( in voorbereiding )  
( in voorbereiding )  
LAAT DE POPPEN MAAR DANSEN...
Pas zes jaar oud speelde de kleine Norbert op school al mee in een toneelopvoering. Niet onopgemerkt, want korte tijd later werd hij door het in het Vlaamse land toentertijd hoog aangeschreven folkloristische "Poppentheater Den Uyl" gevraagd om een rolletje te vertolken in "Waar de sterre bleef stille staan" van Felix Timmermans. Van vader kreeg hij met St.-Niklaas een eerste poppenkast met poppen en kleurrijke verlichting. Enkele jaren later zou hij met enkele vrienden 'POEFKE' oprichten : een poppentoneel met professionele allures dat snel populair werd in Vlaanderen
 

REIZEN OM TE LEREN
Kennis vergaar je. Al jong ging Norbert be-kijken hoe anderen het deden. De generatie voor hem. Op de foto rechts : Henk De Bruin met orkest en zangeres Yvonne Henneco bij een optreden in het toen succesvolle "Biliard Palace" ann het Centraal station in Antwerpen..

SWINGING LONDON
Hiernaast Norbert in Londen, waar hij tijdens de swinging sixties dikwijls naar toe trok. Londen was toen het centrum van de pop muziek en groepen als "The Rolling Stones" en "Nice", om er maar enkele te noemen, zag hij dan ook aan het werk lang voor ze beroemd werden.
Maar ook de grote show en musicals in theaters ging hij bekijken. Helemaal boven links een toegangsbiljet tot een voorstelling in het "Victoria Palace" Waar shows van topvedetten zoals Samy Davis Junior en Cliff Richard werden georganiseerd.

  NAAR MENU NAAR BOVEN IN VOORBEREIDING
redactie, webdesign en grafiek : Jan Dooms en Joris Verhaeghe | origineel 1993 : Roger Vanneste
euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : of naar de fotoalbum sitemap  :  
volg norbert op facebook (Norbert VS)  :    wat is nieuw in het Norbert Web  :