Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
Surf naar het fotoalbum ontstaan van de Norbert Shows :
het publiek van de Norbert Shows  
de fans van Norbert  
de Norbert Shows in de pers en programma drukwerk  
 
 
INGEZONDEN FOTO'S...

Een tent in de Antwerpse Kempen en het foto-toestel van Liselotte Kneyers, meer was er niet nodig om ons deze knappe foto (links) te bezor-gen van Norbert in actie met zijn band. Liselotte mailt dat ze haar twee tienerdochters met deze kiek kan bewijzen dat er voor Doe Maar en Clou-seau ook al gillende-meiden-toestanden beston-den. De foto boven (van Cyrille Debauw) geeft zo mogelijk nog beter de sfeer weer tijdens een show met Norbert en zijn Hey Meisjes.

 
FLUITCONCERT...
Bij het brengen van het  rocknummer "De Lopende Band" hoorde een onvervalste gitaarsolo. Norbert liet de rockfans dan altijd op de vingers fluiten in een poging de solo-gitaar te overstemmen. Dat lukte nooit. Tot op de Herfstmale van de Scouts. Iedereen had er een fluitje bij en tegen 2000 fluitende Scouts (foto rechts : met (ex-premier toen Verbondscommissaris) Jean-Luc en Celie Dehaene op de eerste rij moesten zelfs de reusachtige VOX gitaarversterkers het afleggen.
 
VLAAMSE TENTEN

Als iemand aan roadmanager Arnold vroeg waar er die avond werd opgetreden, zei die steevast : "Zoek de frituur, daarachter staat de tent !". Van Mei tot Oktober was het in tenten optreden ge-blazen. Alhoewel Norbert veruit de voorkeur gaf aan theaters, was hij de eerste om toe geven dat een show in een afgeladen tent een unieke 'ambiance' met zich mee brengt. Voor technici, die bij regenweer de hele installatie door de modder moesten sleuren, was het minder leuk...

 
ZOEKPLAATJE :
WAAR IS NORBERT ?

Plaats des onheils : het Amerikaans Theater op de Hei-zel in Brussel. Norbert,  zijn Hey Meisjes en zijn band hebben net een live optreden verzorgd in een grote TV show. Na de uitzending wachten tientallen fans, tussen de TV camera's, tot Norbert de green room verlaat. En wat er dan gebeurde kan je op de foto links bekijken. Mocht er iemand twijfelen of Norbert nu echt wel op die foto staat dan is hier een goede raad :
LOOP MET DE MUIS OVER DE FOTO !

  klik op de knop links en lees meer over Norbert en zijn publiek.
 
DWARS DOOR VLAANDEREN...
...en zelfs in Nederland en (Franstalig) Brussel. Norbert zijn Hey-Meisjes en -Band reisden wat af in 1970. Hierboven een fragment van een stencil (een soort drukwerk dat getypt werd en hierna gekopieerd met een speciale machine) die regelmatig werd overhandigd aan de ganse groep, zo dat ze hun dagen wat konden plannen. Muzikant Eric had nog zo'n "blaadje" bewaard en daar hebben wij meteen gebruik van gemaakt om het te scannen.
  VORIGE PAGINA NAAR BOVEN VOLGENDE PAGINA
 

 

redactie, webdesign en grafiek : Jan Dooms en Joris Verhaeghe | origineel 1993 : Roger Vanneste
euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : of naar de fotoalbum sitemap  :  
volg norbert op facebook (Norbert VS)  :    wat is nieuw in het Norbert Web  :