Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
Surf naar het fotoalbum ontstaan van de Norbert Shows :
de mensen achter de schermen  
( in voorbereiding ) licht- en klank  
( in voorbereiding ) dťcor en atelier  
 
TONEELMEESTER MARK...
   Blijkbaar had Norbert een neus voor talent en was de Norbert Show ook een ideale leerschool. Op de foto links tracht toneelmeester Mark Creyf (midden met bril) wat orde te scheppen in de bestorming van Norbert na een optreden. Mark was afgestudeerd aan het Film- en TV-Instituut in Brusssel en zou later studiomeester bij de BRT TV worden en vervolgens productieleider van zo succesvol gestarte commerciŽle VTM TV (zie foto rechts uit "Dag Allemaal"). Toen hij zwaar ziek werd was hij verplicht zijn baan op te geven.
IN DE SPOTS...

De technische ťquipe van de Hey Groep bouwde in onbruik geraakte theaterzalen om tot opslagruimtes, waar ook repetities werden gehouden, herstellingen werden uitgevoerd, nieuwe decors gebouwd, enz. (Op de Garenmarkt en later op St.-Gillis in Brugge). Op de foto hiernaast bemerk je een van de pilaren die in de eerste producties van de "Top Ten Music Hall" een belangrijke rol speelden.

 
INTERNATIONAAL TECHNISCH TALENT

Klanktechnicus Patrick Poppe, telg uit een muzikale familie, werd door Norbert aangeworven toen de nood aan een professionele kracht zich ook op dat gebied stelde. Nor een voorbeeld van de vele jonge talenten die via de Norberts Shows hun weg wisten te maken in de show- en mediawereld. Toen Norbert w-gens ziekte een tijd op non actief werd geplaatst solliciteerde Patrick in Hilversum bij  de NOS (nu NOB). Hij werd er technicus en later technisch producer.  Toch bleef hij steeds zichzelf. Zo praat hij nog steeds Hollands met een West-Vlaams accent.

 
DEN JEAN...
Bij de eerste Hey Producties was Jean Vandamme de centrale figuur voor licht- en klank. Zijn vader zorgde al voor muziek en verlichting op brade-rieŽn en feesten en was als 'meester-electricien en radiotechnicus' een begrip in het Brugse. Hij verzorgde o.m. mee de eerste radiouitzendingen vanop de Halletoren en de klanktechniek van het Heilig Bloedspel.
 
DANIEL IN DE LEEUWENKUIL

Bij de dťcorbouwers van de Hey groep was DaniŽl de chef-timmerman. Als hij niet voor show of theater werkte deed  hij o.m. timmerwerk  voor de Nato in het Waalse Casteau. Zijn hoogtepunt kwam toen bij een Duitse tv-show decorstukken uit BelgiŽ vereist waren en hij dus mee kon met de showgroep om die klus ter plaatse te klaren. Op de foto rechts poseert hij samen met de captain van de Hey Meis jes. Voor een (Duitse) persfotograaf,  uiteraard. Want voor het timmerwerk zal hij de maten van de Hey Meisjes wel niet dringend nodig hebben gehad

 
LICHT EN KLANKSTUDIO

Alle Norbert Show werden ondersteund door een indrukwekkende licht- en klank installatie die op veel gebied zijn tijd ver vooruit was. Op de foto links : vooraan het ADB lichtorgel,  rechts de geluidsinstallatie, bovenaan rechts de 'lichtgerusten' en boven links de dj-installatie.

  VORIGE PAGINA NAAR BOVEN VOLGENDE PAGINA
 
redactie, webdesign en grafiek : Jan Dooms en Joris Verhaeghe | origineel 1993 : Roger Vanneste
© euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : of naar de fotoalbum sitemap  :  
volg norbert op facebook (Norbert VS)  :    wat is nieuw in het Norbert Web  :