Op tablet de pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
Surf naar het fotoalbum ontstaan van de Norbert Shows :
ontwerp en productie  
de Norbert Show en Norbert DanShow  
de NorberTheatershow  
de Top Ten Music Hall
het Heizelnachtfeest
de producties voor derden
TV Shows
HET BEGINT ALLEMAAL MET EEN IDEE...
Norbert aan z'n tekentafel. Zijn geliefkoosde plek waar hij uren kon zitten piekeren, schrijven en tekenen. En nadat de prullenmand ongeveer vol was met afgekeurde papiertjes, uiteindelijk met een ontwerp voor de dag te komen. Meestal had hij toen al een welomschreven idee van hoe muziek, dans, decor, belichting, enz. er uiteindelijk zouden moeten uitzien. Dit ontwerp besprak hij dan met zijn medewerkers alvorens alles definitief werd vastgelegd.
EN DAN VOLGT DE UITVOERING...
"Een goed regisseur kent van alles iets, en kiest medewerkers die alles van iets weten, is een van de Norbert oneliners. Hij volgde in zijn tijd dan ook grondig de evolutie zowel wat klank- en licht techniek betreft als op het vlak van acteren, zingen en musiceren. Desnoods kon hij zelf ingrijpen als het moest zoals te zien op de foto links.
meer over acteur-regisseur Norbert in het Hey Web : klik op de knop links
100.000 TOESCHOUWERS...
Het ACW vierde zijn 75-jarig bestaan met een immens groot opgezet nachtfeest en dan nog in grootste stadion van BelgiŽ : het Heizelstadion. De gekende realisator van de Vlaamse TV Nest Jansen werd gevraagd als "algemeen regisseur".  Die zette de grote lijnen uit en, in de kroeg rechtover het stadion nippend aan een zoveelste "neut" of "witteke" (Belgsiche jenever)  liet het veldwerk over aan jong grut om zijn grootse ideeŽn in daden om te zetten.
TV SHOW MET KATJA EN JAMES...
De foto links komt uit een amateur video opgenomen door de familie Devlieghere die in Bayern woonde en de ZDF show waar een Vlaming in optrad op video vastlegde. De kwaliteit is na meer dan dertig jaar niet om naar huis te schrijven. De topvedetten van het programma waren uiteraard James Last en Katje Ebstein. Het programma heette ook niet "Norbert Show", die (isomo) letters werden alleen in beeld gebracht tijdens het optreden, dat begon met Norbert solo op gitaar : loop met de cursor over de foto om dit iets beter te bekijken...
AHOY EN VORST
BESTONDEN NOG NIET...

Het toppunt voor populaire vedetten in die tijd was dan ook een   optreden In een sportpaleis. Als eerste van zijn generatie waagde Norbert het, en trad zowel in Gent als in Antwerpen op.
meer over Norbert in het sportpaleis van Gent en Antwerpen door op de knop links te klikken
LEVE HET THEATER...
Norbert verkoos zonder meer het theater boven optreden op TV, in films en zeker in danstenten. Wat niet verwonderlijk is als je weet dat zijn roots in het theater lagen : hij begon als kindacteur en eindigde met een diploma als regisseur. Hij was achter de schermen van Brugse schouw-burg niet weg te slaan en speelde zelfs een maand toneelknecht in het Theater
Carré in Amsterdam (t.g.v. de "Snip en Snap revue) om de kneepjes van het vak te leren.

HET HEY THEATER......
Op de foto links : Norbert aan het werk in op het grote toneel. Maar net zo goed voelde hij zich thuis in een bescheiden kleinkunsttheatertje dat hij, samen met Piet Perneel, in het leven riep. Het was een omgebouwd poppentheater. En van Jules Decorte tot Willem Vermandere, de hele kleinkunstwereld heeft er opgetreden.

VAN CARDIJNGROEP NAAR INCAR...
De Russiche koreograaf Heiko Kolt liet de groep verweesd achter. Frans Dumoulin van de nationaal verantwoordlijk bij de KAJ vroeg Norbert om het artistiek beleid in handen te nemen. En dat deed hij dan ook. Een traditionele groep vendelzwaaiers vormde hij om tot een eigentijdse dansgroep. Kompleet met eigen licht, klank, choreografie en kostuums.
meer over de Incar kunstgroep door op de knop links klikken
LICHT EN KLANK... De eerste Kerstshow in het Dolfinarium te Brugge,  het licht- en klankspel t.g.v. Kerst aan de Brugse St.-Salavator kathedraal, als regisseur Nor-bert werd voor de meest uit-eenlopende manifestaties ge-contracteerd.
  NAAR MENU NAAR BOVEN VOLGENDE PAGINA
redactie, webdesign en grafiek : Jan Dooms en Joris Verhaeghe | origineel 1993 : Roger Vanneste
© euromediArts  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
surf naar de tekstpagina's sitemap  : of naar de fotoalbum sitemap  :  
volg norbert op facebook (Norbert VS)  :    wat is nieuw in het Norbert Web  :