Op tablet deze pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
NAAR HET MUZIEK MENU VAN HET NORBERT FOTOALBUM :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aan

Geen flash player!

Er is geen flash player geÔnstalleerd. Klik hier en ga naar de Macromedia download page.

Of luister via de HTML5 player onder de platenhoezen !

KLIK OP DE TITEL VAN HET NUMMER DAT JE WIL BELUISTEREN. AUTOMATISCH WORDEN HIERNA DE ANDERE NUMMERS AFGESPEELD. OP STOP KLIKKEN EN EEN ANDER NUMMER KIEZEN KAN NATUURLIJK OOK
ONDERSTEUNT JE BROWSER GEEN FLASH : HIERONDER ONDER ELKE SONG IS EEN HTML5 VERSIE TE VINDEN ;

INSTRUMENTALE COMPOSITIES 1995 / 2010
Zoals hij als zeventienjarige al voorspelt had, heeft Norbert in wat hij "het derde deel van zijn leven" noemt, uitsluitend gewerkt aan die zaken die hij altijd al graag had gedaan zonder commerciŽle bindingen of verantwoordelijkheid voor medewerkers : componeren, arrangeren, digitaal inspelen, producen van studio muziekopnames, video monteren, programmeren voor computer enz.
Hieronder enkele fragmenten uit producties die wij uit het "Camera Team" archief gered hebben. Ook enkele deuntjes die hij schreef voor euromediArts medewerkers en vrienden zoals Marc De Vlieger, Jean Brits en Carolien van der Weerd.

01.  HET GOUDEN JAAR

Voor de traditionele jaarlijkse bijeenkomst van de oud-leerlingen van zijn SFX retorica, componeerde en produceerde Norbert "Het Gouden Jaar" t.g.v. de vijftigste verjaardag. De compositie begint met een heel eenvoudig thema, door Norbert op piano gespeeld, dat onderbroken wordt door de muzikale weergave van de hectische en kalme periodes in het leven. Om dan verder uitgebouwd te worden tot een thema vol nostalgie (met koorzang van Stella Maessen, vroeger lid van de 'Hearts Of Soul"). Om dan plotseling op het einde onderwacht weer te geven wat ons allemaal te wachten staat : de dood...

02.  RUMBEKE BOSSA NOVA

Door familiale omstandigheden was Norbert verplicht om zijn gelieve zee te verlaten. Hij trok naar Rumbeke. Een vroeger stadje met een bloeiend industrieel verleden, dat nu deel uitmaakt van Roeselare. Het bewaarde gezellige centrum wordt stilaan met grond gelijk gemaakt om er moderne ijskoude appartementen neer te poten. Nieuwe wijken die ontstaan kregen de naam "Rumbeke-Le-Zoute" vanwege de dure optrekjes. Het kasteel van Rumbeke is de bakermat van Vlaanderen : zonder Graaf Boudenwijn-met-de-ijzeren-arm, de meest illustere bewoner, zou het Graafschap Vlaanderen nooit hebben bestaan. Een ode aan Rumbeke en zijn kasteel bracht Norbert in de door hem geliefde bossa nova stijl.

03.  (ICE) SKATING ON THE CANALS OF BRUGES

Norbert is nog een van de weinige Bruggelingen die in Brugge geboren zijn : "intra muros", binnen de oude vestingmuren en poorten. Tegenwoordig zijn alle materniteiten te vinden inde rangemeenten. Als iemand hem er op wijst hoe hij dan zo is gehecht aan "zijn" zee, antwoord hij onverstoorbaar : "Burgge ligt aan de zee. Van de markt kan je naar zee lopen zonder ooit het grondgebied van Brugge te verlaten". Willy Lustenhouwer zong al "Brughe is oltied schoane". En zo is het maar net. Ook en vooral tijdens die winters als schaatsen op de reien (Brugse grachten) een unieke ervaring is. Norbert schreef er zowaar een Brugs walsje voor.

04.  ROCK IN FLANDERS

In een grote opnamestudio is volgend gesprekje legendarisch. Een piepe rockband keek verwonderd naar hun producer die toch al wart jaren op de teller had, en ze vroegen hem voorzichtig als hij wel iets afwist van rock. Waarop Norbert met uitgestreken gezicht antwoordde" : "Jullie doen hard jullie best om rock 'n roll te spelen, maar ik ben er in geboren." De opnames, waarin Norbert o.a. gebruik maakte van een zeldzaam in studio's terug te vinden 24-sporen recorder, werd een succes. Niet in het minst omdat dat men (zoals men in Nederlandse studio's zegt) : "Lekker in het rood kan gaan". Hierna werd alles wel digitaal gecopieerd. Het muziekje op deze pagina is een rockdeuntje uit een commercial video productie van Norbert voor "Camera Team"..

05.  ONLY 40

Toen Filip Millecam met een Facebook pagina "40 jaar Norbert Hey Center" startte kreeg hij on middellijk de steun van Norbert. Norbert vroeg ons een webpagina te ontwerpen en zelf verzamelde hij wat samples om een 70th deuntje in elkaar te flansen. Tot zijn grote verbazing wist Filip te melden dat het erg leek op een bestaand nummer. Norbert was wel verplicht om zijn synth klavier, samplers, soundmodules (2 jaar ervoor was hij definitief gestopt) weer aan te sluiten en met een volstrekt origineel disco fragment voor de dag te komen. Door het nummer werd wat applaus gemixt om het kopiŽren minder aantrekkelijk te maken...

06.  SAXOPHONIE

De favoriete instrumenten van Norbert zijn piano en... trombone. Wie zijn plaatopnames beluisterd zal dan ook bemerken dat deze instrumenten heel dikwijls een grote rol toegedeeld krijgen (zie "En dat vergeet ik nooit" bv.) In zijn begeleidingsband was er natuurlijk ook altijd een saxofonist, en liefst iemand die zowel sax-soprano, sax-alt, sax-tenor, sax-bas als klarinet en dwarsfluit bespeelde. Een combinatie die veel goede muzikanten beheersten, en die voor de arrangeur veel mogelijkheden biedt..

07.  I LOVE MY GUITAR

Nog een van die legendarische uitspraken van Norbert : "Ik speel piano, maar ben geen pianist. Ik speel gitaar maar ben ook geen gitarist. Daar is een wereld van verschil tussen!" Hij kon wel goed overweg met deze instrumenten, speelde ook voortreffelijk accordeon, maar toen hij begin de jaren tachtig zijn linker pols brak was het normaal het einde van zijn muzikale mogelijkheden geweest. Maar net op tijd kwamen de digitale muziekprogramma's", zaols "Cubase", "Logic" e.a. die het mogelijk maakten met alleen de rechthand de melodie en hierna de begeeiding in te spelen. En ook de gitaar samples bieden tegenwoordig onvoorstelbaar veel mogelijkheden. Luistert u zelf maar.

08.  GUITAR LOVES SAX

Voor videoproducties en commercials was Norbert heel dikwijls niet alleen verantwoordelijk voor de productie, maar leidde hij zelf de opnames, was verantwoordelijk voor montage, en componeerde de aangepaste muziek. Samen met Frederik Thomas en "Camera Team" was hij ook jarenlang verantwoordelijk voor het TV circuit in het Jan Breydel Voetbalstadion in Brugge (zowel voor Cercle Brugge asl Club Brugge). Hieraan kwam zo goed als een einde toen de televisie zenders de match zelf integraal opnamen en besloten om ook voor het inhouse TV-circuit te zorgen. Tegen dergelijke concurrentie was geen kluit gewassen.

09.  CAROLIENTJE WIL NAAR PARIJS

Een fragment van een video productie speelde zich af in Parijs. Norbert schreef er de soundtrack voor en speciaal voor dit fragment zocht hij naar een een brokje muziek dat de sfeer van Parijs zou weergeven. Met in gedachten de bioscoopfilms "Tango in Paris" en "Gigi" met de onvergetelijke Audrey Hepburn en Maurice Chevalier. Alle ingrediŽnten zijn er : het romantische Saint Germains-des-Prťs sfeertje, de tango de Paris en natuurlijk de accordeon. Toen Norbert hoorde dat Parijs de favoriete droomstad van Carolien (redactrice bij het Showbizzweb) was, nam hij dit muziekstukje uit de soundtrack en gaf een passende titel...

10.  A FRIEND IN FLORIDA

Marc De Vlieger van de redactie van het euromediArts Showbizzweb houdt vit Florida US, waar hij al meer dan 30 jaar woont en werkt, de internationale en Vlaamse showbizz in de gaten. Ooit was Marc lid van het familieorkest "The Nordas" en speelde met zijn gitaar de pannen van het dak. Ook voor een Beatles song draaide hij de hand niet om. Hij is bevriend met een lijstje internationale vedetten om U tegen te zeg- gen. Ook nu haalt hij bij gelegenheid zijn gitaar boven om een feestje op te fleuren. Norbert componeerde dit simpele gitaardeuntje helemaal gesampeld. Die polsbreuk maakte namelijk de "real thing" onmogelijk.

11.  LIEDJE VOOR LEEN EN JEAN

Ook Jean Brits is sinds 2011 redacteur bij het euromediArts Showbizzweb. Hij kwam beslagen op het ijs want hij was vroeger, naast DJ, ook redacteur en hoofdredacteur van diverse muziekbladen. Vooral over de Vlaamse showbizz in de jaren zeventig moet je ham niets meer leren. Al woont hij in Wilrijk (Antwerpen, BelgiŽ) toch is hij vele weekends per jaar samen met zijn caravan te vinden aan zee. En altijd vergezeld van zijn vrouwtje Leen. Die twee zijn onafscheidelijk. Een grote uitzondering in deze tijden waar men van de een naar de ander vlindert. Dit simpele liedje schreef Norbert speciaal voor Jean en Leen.

12.  B4 TRYOUT

Norbert hoorde op de Nederlandse TV Cor Steyn die op zijn groot Hammondorgel Tom Manders begeleidden. En hij wist meteen dat hij die sound in zijn arrangementen wilde gebruiken. Toen de "portable" Hammond (de wereldberoemde B4) op de markt kwam was Norbert, na Adamo, de eerste in de Benelux die zo'n orgel voor zijn orkest aan- kocht. Kompleet met de al even wereldberoemde Lesley versterker en die "zwevende" sound. Enkele jaren geleden kwam een computer sampler versie uit van de B4. In dit fragment bewijst Norbert dat dit programma wel erg goed de sound van de Hammond benadert.

12.  THE WONDERFUL HISTORY OF euromediArts

In 2013 was het 10 jaar geleden dat een verlegen en piepjonge meid van 16 bij Norbert aan de deur klopte met de vraag of zij voor haar proefwerk een website mocht programmeeren. Het "Norbert Web" was geboren. Norbert vroeg alleen dat hij zelf de provider mocht kiezen en toegang had tot de website. Een toelating waar hij overigens nooit gebruik van zou maken. Rond 2015 namen wij, Joris en Jan, de redactie van Marianne over. Maar men kan, indien geÔnteresseerd, alles nalezen op volgende web pagina : 10 jaar euromediArts

SURF EENS TERUG NAAR DEZE PAGINA :
REGELMATIG WORDEN ER NIEUWE SONGS AAN DEZE LIJST TOEGEVOEGD !

 
copyright © euromediArts  |  alle rechten voorbehouden  | 
Qgedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
norbert web  |  design en grafiek : roger vanneste  |  redactie : jan dooms
vlug surfen via de sitemap van de tekstpagina's  :   of de sitemap van het fotoalbum  :  
volg norbert op facebook (als Norbert VS)  :   nieuw op het norbert web  :  

 

 

Norbert Composities