Op tablet deze pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
NAAR HET MENU VAN HET NORBERT FOTOALBUM / MUZIKANT :
 

De Eregalerij van het Populaire lied in Vlaanderen bestaat vijf jaar. Het is ondertussen een mooie verzameling geworden van onvergetelijke liedjes en van artiesten die een ereplaats verdienden.. Radio 2 en Sabam vragen aan een professionele jury om elk  jaar liedjes te nomineren om die het label van de eeuwigheid mee te geven en de artiest extra in de verf te zetten. De jury buigt zich over de muziek die vr 1985 gemaakt werd. De keuzelijst is enorm en er worden elk jaar slechts drie nummers van vr 1970 n drie nummers van na 1970 genomineerd.
Reeds bij de tweede uitgave van de voor de Vlaamse Lichte Muziek belangrijkste onderscheiding behoorde Norbert bij de genomineerden. En dat de concurrentie nochtans bijzonder sterk was kan je bekijken op een kopie van de webpagina die de VRT Radio 2 waar naast een voorstelling van Norbert en zijn liedje ook de namen voorkwamen van de andere kandidaten. Klik op de knop :

KLIK OP DE PLATENHOEZEN HIER BOVEN...
...en verneem meer over deze hits van Norbert. Van "Liedje voor Mary- Ann", "Pas op voor de verf" en "En dat vergeet ik nooit'  is er een "link" naar een speciale pa gina in het Show Web. Over deze singles is uiter) aard ook meer te vinden nop de webpagina "Singles 45t".
 

KLIK OP DE KNOP HIER ONDER...
...en bekijk hoe de kleine Norbert  als snotneus op school al jaar na jaar eerste prijzen won voor zang. Hij was dan ook voorzanger van het "SFX-Knapenkoor".

AAN HET KLAVIER
"Ik speel piano" zegt Norbert, "maar er zijn muzikanten die pianist zijn. En dat is een wereld van verschil!".
Op de foto : Norbert aan het klavier in de Philips studio in Hilversum waar veel van de opnames plaatsvonden voor zijn LP "Liedjes uit de Norbert Show"

ROMANTIEK
Eigenaardig is wel dat Norbert, alhoewel de piano zijn basis-instrument was, zich tijdens optredens heel dikwijls op akoestische gitaar begeleidde bij het vertolken van romantische nummers als "Liedje voor Mary-Ann" "Sprookje", "De zee en de zomer" e.a.

VROLIJKE DEUNTJES
Een piano meezeulen als je leider bent in een jeugdbeweging en op kamp gaat, dat is een een zware klus. Daarom kocht Norbert zich van zijn spaarcentjes en met moeders hulp een accordeon met pianoklavier. Zo kon hij een deuntje spelen op kamp en later op allerlei feesten, partijen en in zijn eigen shows

DE "HEY BIG BAND"
Nu dat in "Idool" een van de proeven die de deelnemers moeten afleggen het zingen met big band is, staat deze vorm van orkest weer volop in de belangstelling. Norbert was goed op de hoogte van de mogelijkheden van een een big band. Hij presenteerde een jazz-programma met big band en woonde dikwijls de repetities van een big band bij..Voor de eerste "Top Ten Music Hall", waarvan hij zelf de vedette en zanger was, deed hij dan ook beroep op de big band van Eddy Dorsen die toen werd opgedoopt tot de "Hey Big Band". Wie er maar wil over bekijken en lezen surft een pagina van ons "Jaren 50 Web" ::

ORKESTLEIDER
Als hij een nieuw nummer had geschreven schreef Norbert er vlug een klein arrangement voor dat hij het  met de groep (zelfs net voor een optreden) vlug even doornam. Arrangeren was iets dat hij "onderweg" had opgestoken (en bijgeschaafd) van de vele excellente orkest-leiders waarmee hij heeft gewerkt.

LUCIFERDOOSJE
Toen de piepjonge Norbert belangstelling toonde voor alles wat met muziek te maken had, liet zijn moeder hem door een priv-lerares piano en notenleer onderwijzen. Maar aan die oefeningen met een lucifer doosje op de rug van de hand had hij een enorme hekel. De lerares werd vervangen door muzieklessen in het SFX-Instituut.

BERKLEE
COLLEGE OF MUSIC
BOSTON (USA)

Links Norbert voor de ingang van deze wereldberoemde Universiteit voor musici in Boston (Massachusetts / USA). Hij leerde die kennen via Giacomo Biondi-Morra die er glansrijk afstudeerde en hem op de hoogte bracht van de nieuwste muzikale digitale software waar men in Berklee mee werkte. Later bracht hij samen met Roland Keereman een bezoek aan deze befaamde universiteit toen diens zoon Peter er vier jaar studeerde.

SFX SPEELSCHAAR
Oorspronkelijk de KSA Speelschaar met veel trommels en klaroenen. Norbert was eerst drummer om hierna tot klaroenblazer te promoveren. Leermeester was dhr. Ryland van de befaamde Harmonie der Gidsen". O.l.v. Broeder Louis is SFX later een solide harmonie geworden.

SFX KNAPENKOOR
In dit knapenkoor kreeg Norbert een gedegen zangopleiding. Het was een eersterangs koor dat veel optrad in binnen- en buitenland. Het is als voorzangertje van dit koor dat Norbert in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel de Kardinaal Van Nuffelprijs voor zang won.


+ De Vlaamse
  Eregalerij

------------------
+ Norbert singles
-------------------
+ Zangtalent
-------------------
+ Aan het klavier
-------------------
+ Romantiek
  en gitaar

-------------------
+ Vrolijke
  deuntjes

-------------------
+ Norberts
  Hey Big Band

-------------------
+ Jonge
  orkestleider

-------------------
+ Met een
  lucifer doosje

-------------------
+ Berklee
   Music College

-------------------
+ SFX
  Speelschaar

-------------------
+ SFX
   Knapenkoor

-------------------
+ ...
-------------------
+ ...
-------------------

copyright euromediArts  |  alle rechten voorbehouden  | 
Qgedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
norbert web  |  design en grafiek : roger vanneste  |  redactie : jan dooms
surf naar de tekstpagina's sitemap  :   of de fotoalbum sitemap  :  
norbert op facebook (als Norbert VS)  :   nieuw op het norbert web  :