VOOR EEN VEEL GROTERE AFBEELDING OP EEN AFZONDERLIJKE WEBPAGINA
VAN DE KRANTENARTIKELS OF DE PUBLICITEIT  :
KLIK OP DE KNOP "KLIK HIER" ONDER OF NAAST DE AFBEELDING
De pagina afsluiten door op "Sluiten" te klikken en "Ja" op "Wilt u dit tabblad sluiten"

NORBERT
frontpagina nieuws

Een van de invloedrijkste en om zijn scherpe pen gevreesde journalisten eind de jaren '60  begin '70 was ongetwijfeld Raymond Stuyck. Hij nam ook dikwijls plaats in de jury bij zangwedstrijden op de televisie. hij schreef een uitgebreid artikel over Norbert in het weekblad "Ons Volk". De titel op pagina drie van het interview maakte furore : "Van universitair tot zanger".

NORBERT
frontpagina nieuws

Eind de jaren '60 en begin de jaren '70 (voor hij zich even moest terugtrekken wegens ziekte) behoorde Norbert ongetwijfeld tot de top vedetten in de Vlaamse Showbizz. Bekijk hoe hij front-pagina nieuws was in de media en...

NORBERT
tekst van het artikel

Zelfs op een grotere afbeelding is de tekst moeilijk te lezen. Om de volledige tekst leesbaar te kunnen bekijken :

NORBERT
nog frontpagina nieuws

"Kan't" was een erg links en pro-gressief maandblad dat in de jaren tachtig in Brugge verscheen. De re- dacteur van het blad had zich nog laat dunkend uitgelaten over Norbert en Radio VBRO in in een artikel in "HUMO". Blijkbaar was hij van mening veranderd. In het blad verscheen de biografie  van Norbert verspreid over twee nummers en in het totaal meer dan acht pagina's lang...

NORBERT 13 jaar later !
Lees een artikel in het populaire weekblad "Story"  :  dertien jaar na de eerste release van "Liedje voor Mary Ann". het zou de vijfde en laatste re-lease zijn van het liedje op 45t single. De B-kant "Dank u wel, lieve meid" werd speciaal voor deze uitgave op- genomen in een wereldbekende Duitse studio waar ook de opnames gebeurden van James Last en ande- re topvedetten. Muzikanten van Last begeleidden Norbert bij dit nummer.

NORBERT
>en nu achter de schermen...

Een van de invloedrijkste en om zijn scherpe pen gevreesde journalisten eind de jaren '60  begin '70 was ongetwijfeld Raymond Stuyck. Hij nam ook dikwijls plaats in de jury bij zangwedstrijden op de televisie. hij schreef een uitgebreid artikel over Norbert in het weekblad "Ons Volk". De titel op pagina drie van het interview maakte furore : "Van universitair tot znger".

NORBERT 20 jaar later !

Het is inderdaad al 20 jaar geleden dat Norbert besloot om niet langer in de schijnwerpers te staan en zich terug te trekken achter de schermen van de showbizz.
Tot onze verbazing stond, na al die tijd, een artikel van liefst een hele pa- gina groot in een gratis krant van "Roularta" die in onderduikende bus- sen werd verspreid.

NORBERT 30 jaar later !

In 2011 was het 30 jaar gelden dat Ra- dio VBRO voor het eerst in de ether kwam. In juni 1981 om precies te zijn. "Het Laaste Nieuw", de populairste Belgische krant, publiceerde er bijna een hele pagina over met foto's van vroeger en nu, en een interview met Norbert  en Frederik Thomas.

HET DRAMA

samengevat in
2 persartikels :
OP HET TOPPUNT
VAN ZIJN CARRIÈRE
MOET NORBERT
DE SHOWWERELD
VOOR MAANDEN
VAARWEL ZEGGEN

NORBERT
eens de grootste ?

Kort voor Norbert door ziekte zijn carrière moest onderbreken publi- ceerde het muziekblad "Music Fan" een pagina groot artikel met als titel "Wordt Norbert eens de grootste". Helemaal doorgebroken was hij op weg naar de absolute top vin Vlaanderen. Lees er alles over en :

NORBERT
een droevig vaarwel...

Het was groot nieuws ; de popu- lairste kranten brachten het bericht. In dagblad "Het Volk" verscheen het zelfs op pagina 2 (TWEEDE pagina !). Er was niets mis met de stem-banden van Norbert. Hij had een (gelukkig een vroeg ontdekte) vorm van TBC. En daar werd in die tijd NIET over gesproken. Het werd zelfs geheim gehouden voor zijn eigen showgroep. Nood gedwon-gen heeft Norbert nog enkele maan- den opgetreden alvorens naar Spanje op herstelvakantie te ver- trekken. Zijn Hey-groep kon hij zo maar niet van de ene dag op andere ontslaan. In de pers werd het alle-maal veel rooskleuriger voorge- steld. Lees het persartikel door op onderstaande knop te klikken :

 

Nooit gezien :
Norbert en Will Tura
in dezelfde show

Kort voor Norbert door ziekte zijn carrière moest onderbreken publi- ceerde het muziekblad "Music Fan" een pagina groot artikel met als titel "Wordt Norbert eens de grootste". Helemaal doorgebroken was hij op weg naar de absolute top vin Vlaanderen. Lees er alles over en :

 
 
 
copyright © euromediArts  |  alle rechten voorbehouden  |  gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
norbert web  |  design en grafiek : roger vanneste  |  redactie : jan dooms  |  e-mail versturen naar redactie service Web : KLIK HIER