Op tablet deze pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
NAAR HET MENU VAN HET NORBERT WEB BALLET FOTOALBUM :

HET LELIJKE EENDJE
Van de eerste stapjes van Norbert (4 jaar) op het toneel bestaan geen foto's meer. Enkele jaren later zou hij diverse rollen vertolken in de toneelvoorstellingen van het SFX-Knapenkoor, waarvan hij een van de voorzangertjes was. Links een foto uit "Het Lelijke Eendje".

 

LE BOURGEOIS GENTILHOMME
Alhoewel de titel onmogelijk op hem van toepassing kan zijn speelde Norbert wel een hoofdrol in dit succesvolle (Franstalige) thea- terstuk van Molière. Tot het einde van zijn stu- dies zou Norbert in tientallen voostellingen en shows blijven acteren en later aan de Univer- siteit van Leuven ook regisseren.

 

REGIE VOOR HET AVST
Norbert regisseert "Dode Kerstklanken" voor het AVST (Algemeen Vlaams Studenten Toneel) in de grote Aula van de Leuvense universiteit. Een toneelstuk waarvan hij zelf de auteur was. Kort ervoor had hij in een avondcursus met grote onderscheiding het diploma van re- gisseur behaald.

 

REGIE EN TECHNIEK
Voor de optredens die hij regisseerde en waarin hij zelf niet optrad, plaatste Norbert bij voorkeur de regie naast of samen met de techniek. Zo kon hij makkelijk ingrijpen als er iets fout dreigde te lopen. Op de foto links zie je hem aan het werk tijdens een optreden van de Incar Groep.

Norbert werd veel gevraagd als regisseur van 11 juli fees-ten. Hij deed hierbij beroep op vrienden als kleinkunstenaar Gerard Vermeersch en André Demedts, toen directeur van de BRT West-Vlaanderen. Het grootse deel van het program- ma werd verzorgd door zijn eigen VTO-groep en later ook de Incar Kunstgroep.

 

REGISSEREN IN HET SPORTPALEIS
Foto uit "De Standaard" met als onderschrift : "Norbert kan niet alleen zingen, hij kan ook spektakels op touw zetten en een goede regie voeren." Hiernaast voor de maquette van het Gents Sportpaleis waar hij een show organi- seerde met draaiend podium". In Gent re- gisseerde Norbert ook twee massaspelen.

 
klik op de knop hiernaast : bekijk de speciale sportpaleis pagina
 

FILMREGIE
Op de foto links toont Norbert tijdens de opnames voor een documentaire voor de KWB. Voor de hele technische staf deed hij bijna altijd beroep op geroutineerde vaklui die ofwel bij, ofwel frequent vóór de Televi sie werkten en die hij had leren kennen en waarderen tijdens uitzendingen waarin hij participeerde.

 

REGIE INCAR KUNSTGROEP
Op de foto links toont Norbert fier een affiche van de Incar Groep op tournee in Duitsland. De artistieke leiding en regie van de groep had hij overgenomen van de Russische choreograaf Heiko Kolt. Voor meer informatie : klik op de knop hieronder of in de kolom links op "Incar Dansspektakel".

 
klik op de knop hiernaast : bekijk de speciale Incar pagina
 

LICHT- EN KLANKSPEL REGIE
Reeds als kleine jongen was Norbert gefas- cineerd door de sfeer die werd geschapen door licht en klank. In zijn geboortestad Brugge wa- ren er meer dan voldoende manifestaties (van Kerstverlichting tot historische evocaties) om er kennis mee te maken. Van die kennis maakte hij later, toen hij zelf regisseerde, dan ook rijkelijk gebruik bij de productie ervan.

terug naar vorige pagina
Norberts eerste
Hey Meisjes
(1e) Marleen
Norbert Hey Meisje
Marie-Claire
Norbert Hey Meisje
(1e) Christine
Norbert Hey Meisje
 
 
 
 
copyright © euromediArts  |  alle rechten voorbehouden  | 
gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
norbert web  |  design en grafiek : roger vanneste  |  redactie : jan dooms
vlug surfen via de sitemap van de tekstpagina's  :   of de sitemap van het fotoalbum  :  
volg norbert op facebook (als Norbert VS)  :   nieuw op het norbert web  :