Op tablet deze pagina vergroten door met de vingers in een beweging naar links en rechts te vegen
NAAR HET MENU VAN HET NORBERT SHOW WEB FOTOALBUM :

NACHTJE DOORSTEKEN
Regelmatig stak Norbert de regisseur een  handje toe tijdens een BRT-TV-uitzending. Later begon hij zelf videoproducties te mon- teren en hierbij werd dikwijls "een nachtje doorgesto-ken". Dat Norbert nu een bril draagt heeft hier veel, zo niet alles mee te maken.

 

DIE GOEIE OUWE
U-MATIC
Links het model dat werd gebruikt in het   Hey Center. Rechts een recenter model dat tot 1993 gebruikt werd bij Camera Team.

 

HET AMERIKAANS THEATER (1)
Lange jaren werden van hieruit alle grote live-uitzendingen van de BRT verzorgd. Het was het voormalig Amerikaanse pavilioen op de We- reldtentoonstelling van 1958. Norbert, de Hey Meisjes en de muzikanten kenden er na tien- tallen optredens blindelings de weg.

 

HET AMERIKAANS THEATER (2)
Norbert en zijn Hey Meisjes tijdens een op- treden in de grote zaal. Aan de kostuums te zien (zie foto links) moet het nummer wat ze vertolken "De Zee en de Zomer" zijn. Bij "Liedje voor Mary-Ann" had-den ze meestal dezelfde kleedjes aan, doch Nor-bert speelde dan gitaar.

  WIJ REIZEN OM TE LEREN...
Vakmanschap is meesterschap, dat is het minste wat je van de Duitse televisielui kan zeggen. Wellicht zijn hun programma's soms te melig naar onze smaak, maar maar technisch zitten ze wel foutloos in elkaar. Op de foto Norbert aan een van de regietafels tijdens de tijdens de repetities voor een grote tv-show in Mnchen.
 
 

STUDIO 6
De eerste en legendarische tv-studio van het "Flageyplein". Van hieruit werd zowat alles uit- gezonden : nieuws, sport, drama, enz.  En alles gebeurde 'live'. Op de foto links : Norbert tijdens een uitzending van het populaire programma "Binnen en buiten".

 

STUDIO A
Even legendarisch als de Studio 6 in Vlaan- deren was Studio A in Hilversum. Norbert  was de eerste Vlaamse zanger die veelvuldig in Nederland opnam en werkte. Hier met de Hey Meisjes en eigen band na het succes van "En dat vergeet ik nooit" in Nederland.

 

BRUGSE TELEVISIE
Even zag het er naar uit dat regionale TV cht een kans zou krijgen. Norbert begon alvast met een team te werken om de "Brugse Televisie" te starten. Links opnames in het "Novotel". Maar dan bemoeide de politiek er zich mee : Dg lokale TV...Welkom grote krantengroepen.

 

De Brugse Televisie aan het werk : Norbert interviewt de Brugse advocaat Jan Nolf die toen net nationaal voorzitter was geworden van de liberale PVV-Jongeren.

 

SATELIET TV
Enkele Enthousiastelingen begonnen vanuit Brugge en via satelliet commercile TV uit te zenden. Alhoewel hij niet geloofde in de haal-baarheid van het project (hij kreeg gelijk) steunde Norbert dit initiatief door er aandacht aan te be-steden op de radio en in de radiokrant.

       + Nachtje
          doorsteken

      ----------------------------
      
+ Die goeie
          U-MATIC

      ----------------------------
       + Amerikaans
          Theater (1) 

      ----------------------------
       + Amerikaans
          Theater (2)

      ----------------------------
       + Reizen
          om te leren

      ----------------------------
       + Studio 6
          BRT Brusse
l
      ----------------------------
        + Studio A
           Hilversum

      ----------------------------
       + Brugse
          Televisie

      ----------------------------
       + Satelliet
          Televisie
copyright euromediArts  |  alle rechten voorbehouden  | 
Qgedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
norbert web  |  design en grafiek : roger vanneste  |  redactie : jan dooms
surf naar de tekstpagina's sitemap  :   of de fotoalbum sitemap  :  
norbert op facebook (als Norbert VS)  :   nieuw op het norbert web  :