.

Muziek, jingles en commercials in het Norbert Hey Center


Klik op de knoppen hieronder om naar de andere audio pagina's te surfen.

Bert Bennett en de Hey Club commercials op Radio Mi Amigo

Toen Norberts Hey Club (later Hey Center) opende was Radio Mi Amigo nog in de ether en goed te ontvangen in Vlaanderen. Sylvain Tack gaf natuurlijk de toestemming om een commecial (vakterm voor publicitaire radiospot) gratis op antenne te brengen. Het waren zijn radio collega's die de commercial te producen en diverse malen per dag op antenne brachten! Er waren drie verschillende versies van, en die werden allen met enthousiasme ingesproken door Bert Bennett (Bert Wijfjes).


Will van der Steen en de Hey Club commercials op Radio Mi Amigo

Will van der Steen (Willem Steentjes) was bij Mi Amigo verantwoordelijk voor de opname en productie van de commercials. Will van der Steen stak Norbert een handje toestak bij het opstarten van de Norbert Feestzaal / Norbert Hey Club (later ook Norbert Hey Center, maar toen had Will al zijn eigen studio in Nederland). Hij hield niet alleen de geluidsinstallatie in het oog maar was ook de geluidstechnicus van de eerste grote Norbert Shows in de Hey Club. Hij zat ook achter de opnameknoppen bij het opnemen van liedjes voor die shows in de HiFi soundstudio in Brugge (solo Eddy Govert).


Het HEY CLUB LIED en Bert Bennett bij zijn optreden in de Hey Club.

Toen het draaien van de commercial te gevaarlijk werd (reclame op de radio was in België nog verboden) kwam Sylvain Tack op het idee dan maar een single op te nemen. Het Hey Club lied is een aanpassing van "M'n radio" een Norbert compositie. Die was al eens eerder door een andere zanger opgenomen zodat er een populaire muziekband van bestond. Norbert is die vlug gaan inzingen in de Start studio's. Op de foto : Norbert en zijn gitaar die bespeeld wordt door Bert Benett die voor zijn DJoptreden een poging deed om het liedje te zingen...


Norbert Radio Mi Amigo jingles ook te horen in de Hey Club

Bij de VRT introduceerde Norbert de "jingles" (op band opgenomen en bediend door een extra technicus die dat gratis voor hem deed). Bij Radio Caroline / Mi Amigo kon hij eindelijk échte jinglemachines gebruiken. Tientallen jingles werden door radiofans voor hem geproduceerd : in Engelse studio's en zelfs in de NOS studio's in Hilversum... Toen Norbert de ter ziele gegane "Two Dollars" discotheek ombouwde tot de Hey Club was er eerst geen tijd voor nieuwe jingles. Maar de naamjingles van Radio Mi Amigo kwamen uitstekend van pas.


Brugse Top 40 : van het Hey Center naar de Brugse Radio VBRO

Op de foto rechts : Norbert als DJ in de Hey Club. Links ven hem Guy Rebry, jarenland de ster-DJ, die later een succesvolle professionele carièrre als DJ zou uitbouwen. In krantenartikels gaf Guy onomwonden toe "alles van Norbert te Hebben geleerd". Een inovatie die Norbert bracht was de creatie van een eigen "Brugse Top 40". Op zichzelf niet zo uitzonderlijk, maar het onverwacht gebruik van het dialect in de jingles zorgde voor een ware hype. Toen Norbert die later ook introduceerde bij Radio VBRO was het hek helemaal van de dam.


Norbert met zijn Hey Meisjes backgroundkoortje

Dit is een absoluut uniek muzikaal fragmentje : Norbert zingt met zijn Hey Meisjes als backgroundkoortje. Norberts Showgroep bracht als finale van een optreden in het Hey Center een medley van "Up With People" songs en later ook eigen songs in hetzelfde genre. Een van de door Norbert gecomponeerde liedjes werd op vraag van "Eigentijdse Jeugd" ingezongen in de Hi-Fi studio in de Steenstraat in Brugge.De originele veel populairder klinkende tekst werd vervangen door een tekst van Paul Van Praet (Eigentijdse Jeugd).


De introductie en/of finale dans van de Norbert Show met zijn Hey Meisjes en Showgroep.

Het openingssnummer numer van de show in het Hey Center was TSOP (The Sound Of Philadelphia) een single van MFSB. Het nummer is grotendeels instrumentaal, alleen aan het begin en aan het slot zijn de zangstemmen te horen van The Three Degrees. TSOP is geschreven in de stijl van de Philly Soul, de meer dansbare vorm van soul die leidde tot het ontstaan van disco. MFSB (Mother Father Sister Brother) was een groep van meer dan dertig studiomuzikanten die in de Sigma Sound Studios in Philadelphia tientallen disco vedetten begeleidden.


Eeen origineel brokje discomuziek in de st!ijl van de Norbert Feestzaal.

Filip Millecam kwamop het idee om medewerkers en publiek weer eens samen te brengen naar aanleding van 40 Norbert Hey Center. Vlug sampelde ik een discodeuntje samen maar dat bleek als twee druppels water telijken op een bestaand nummer. Je heb die muziekjes nu eenmaal in het hoofd voor altijd. Toen componeerde en produceerde ik een origineler muziekjes. Met nu en dan applaus er door gemixt, om ongewenst kopiëren te vermijden. Na een ontmoeting met Nico Blontrock ontaarde het in een anti-Norbert gedoe, en haakte ik wijseijk af.
Introducion Dance

Dit was 1974...


De Norbert Show begint. De Hey Meisjes en de Hey Showgroep dansen de introductie dans op het klein podium achter DJ- klank en lichtinstalletie. Een wit gordijn dient als décor en werd later vervangen door een wit projectievlak waarop allerlei beelden en licht effecten konden geprojecteerd worden.
Norbert zingt en zorgt ook voor de klanktechniek met de enthousiaste medewerking van de allereerste Hey Club DJ Selly (helemaal rechts op de foto). De Hey Meisjes dansen zoals steeds bij het begin en einde van de show in de mini jurkjes die ze hun" uniformpjes" noemden. Deze jurkjes droegen ze ook bij representatie opdrachten met Norbert. De lichtpaars/gele jurkjes werden vanaf 1969 voor dezelfde gelegenheden ook al gebruikt door de allereerste Hey Meisjes. .
Lees meer over Show en Ballet in het Hey Center : KLIK HIER
  

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP

Wat is er nieuw op de website : KLIK HIER

Copyright © 2014   /   Original designed & developed in 2002 by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO