single Norbert bidografie deel 1 : regisseur, acteur, music producer, vido producer, DJ, radio producer

Norbert Biografie fotopagina


Klik op de knoppen hieronder om naar de andere foto menu pagina's te surfen.

Norbert vertelt zelf over zijn 50 jaar in showbizz in   : 

Lees hieronder de commentaar bij de foto's !

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst

foto 1 : Norbert speelt een hoofdrol in "Het lelijke eendje" of "Het lelijke jonge eendje". Het is een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen, het verscheen in 1843.
foto 2 : Norbert als acteur in "Le Bourgeois gentilhomme" (Molière 1670)" (in het Nederlands bewerkt als : "De parvenu" (NL) of "De burgerlijke edelman" (VL)).
Afbeelding : Binnenkort meer foto's.
Voorlopig totaal : 2 foto's.
foto 1 : Het poppenspel "Poefke" treedt op tijdens de Missiekermis in de hallezalen van het Brugse Belfort. Op de foto de poppenspelers met helemaal links Norbert, die ook de regie in handen had. Het was het eerste grote poppenspel dat niet gebouwd was in hout maar (in de ateliers van vader Van Slambrouck)rond een ijzeren frame.
foto 2 : Net nadat Norbert (in avondschool) zijn diploma haalde van regisseur ging hij aan de slag met het studenttoneel in Leuven. Hij was ook de auteur "Dode Kerstklanken" (met de goedkeuring van Prof. Florquin) van het eerste toneelstuk dat hij regisseerde.
foto 3 : Tussen zijn universitaire stiudies en zijn legerdienst regisseerde Norbert verschillende toneelstukken voor amateur toneelgezelfschappen.
foto 4 : Er moesten centen gevonden sorden om de kost van de "retraite" te betalen. Norbert kwam op het idee om een "revue" op te voeren. Het was wellicht de eerste maal dat een retorica klas een dergelijk initiatief nam. Gelukkig kon men hierbij terug vallen op de ervaring van het "Jonoré" cabaret dat met Norbert, Reginald, Johan en Hugo over geroutineerde klasgenoten beschikte. Dat een dat een speciale voorstelling mocht doorgaan voor... de Brugse meisjesscholen was al even revolutionair. organisaties en bedrijven.
foto 5 : De feestzaal van het SFX-Instituut te Brugge eind de jaren vijftig, waar de Retorica Revue werd opgevoerd.
foto 6 : Zo "artistiek" moest ee, jonge regisseur er uit zien in het begin van de jaren zestig..
foto 7 : Na zijn legerdienst voerde hij de regie van talrijke manifestaies zoals 11-juli vieringen en jubileumfeesten en manifestaties van grote organisaties en bedrijven.
foto 8 : Wat weinige weten is dat Norbert in het centrum van Brugge al het "Hey Theater" opende (vijf jaar voor de feestzaal "Norbert Hey center"). Het was een klein en knus theater waar ik de populairste kleinkunstenaars liet optreden. Uit Nederland o.m.: Don Quicholinkg (in première voor Vlaanderen), Dimitri van Toren, Joost Nuisl, Hans Otjes en Jules Decorte e.a. Uit Vlaanderen o.m. : Willem Vermandere, Miek en Roel, Zjef Van Uytsel, Miel Cools, De Elegastenen e.a. Wie dit wenste kon begeleid worden door enkele muzikeanten van Norberts orkest (drums, bas, gitaar, dwarsfluit/klarinet en klavier) met wie hij dan de nummers instudeerde. Daarbij kon hij rekenen op de producer, klanktechnicus, chef-elektricien en toneelmeester van mijn shows. Zelf zorgde hij voor de regie, licht, klank en toneelopbouw. Er was ook een programma-fotograaf en een graficus voor ontwerp en lay-out. In Vlaanderen een nooit geziene professionele aanpak. Maar in 1970 werd Norbert ziek... net als mijn zangcarrière : einde verhaal. (tekst overgenomen uit Norberts "FaceBoek")..

Afbeelding : Op zoek naar nog meer foto's.
Voorlopig totaal : 8 foto's.
foto 1 : Norbert regisseur van een amateur toneelstuk. Alle begin is moeilijk.
foto 2 : Norbert regisseert zijn eerste "Top Ten Musci Hall" met Will Tura als vedette.
foto 3 : Hier Norbert bij de maquette voor zijn grootse show in het Sportpaleis van Gent.
foto 4 : Als regisseur ontwierp Norbert meestal zelf het sound- en lichtplan en hield, zo mogelijk ook een oggje in het zeil tijdens de opvoering.
foto 5 : Waar Abraham de mosterd haalde weten we niet. Maar Norbert trok eind van de jaren zestig regelmatig naar London om er concerten en musicals bij te wonen.
foto 6 : Ook bij hem thuis had Norbert een uitgebereide geluidsinstallie om zijn radioprogramma's en shows voor te bereiden. Rn een demonstratie te geven aan geïnteresseerde organisatoren.
foto 7 : Op de VKAJ/KAJ "Love Boat" (verrassingsvaart voor verloofden) was Norbert de Kapitein-ter-zee, gelukkig niet in de stuurhut maar als regisseeur van het muzikale en animatieprogramma. "Vaar je mee", het liedje dat hij speciaal voor deze love cruise schreef, ward op plaat opgenomen en werd zelfs een radiohit.

Afbeelding : Binnenkort meer foto's.
Voorlopig totaal : 7 foto's.
foto 1 : De Christelijke Arbeidersbeweging bestond 75 jaar en vierde dat met een, voor die tijd, nooit gezien massasepl in het Heizelstadion in Brussel. Zo'n 100.000 toeschouwers keken verbaasd naar de choreografie, de filmprojectie op enorme schermen (video was nog ver weg) en overweldigende licht en klank effecten. De algemene regie (zeg maar de basisideeën) waren van Nest Janssen, producer bij de BRT. Diverse delen werden geregiseerd door Norbert. Naast de Cardijngroep had hij er ook heel wat medewekers van zijn VTO erbij betrokken.
foto 2 : Professionele dansers van het ballet van Vlaanderen namen de soli voor hun rekening.
foto 3 : Deze foto geeft een klein idee van hoe massaal het spektakel was.
foto 4 : Norbert regiseerde de Incar groep en gaf die ook ruim de gelegenheid tot optreden in diverse taferelen.
foto 5 : Tafereel over dienstmeisjes met in het derde deel projectie op reusachtig cinemascopescherm met meisjes die dezelfde dans in een park dansten.

Afbeelding : Binnenkort meer foto's.
Voorlopig totaal : 5 foto's.
foto 1 : Norbert was de regisseur van het licht- en klankspel "Kerstklanken" in het centrum van Brugge.
foto 2 : Alle scripts(zoals deze aanwijzingen voor de sound) werden door Norbert zelf geregisseerd.
foto 3 : Norbert was ook de regisseur van de eerste Kerstshow in het Dolfinarium van Brugge. Hij had een ingenieus lichtopstelling laten uitvoeren omdat de dolfijnen het licht bij hun opvoering nooit in de ogen zouden krijgen. Ook hij componeerde hij muziek die - door het gebruik van jinglemachines - de kunstjes en sprongen van de dolfijnen muzikaal begeleiden.
foto 4 : Deze rubriek van de Norbert bio wordt verder aangevuld met foto's en teksten.

Afbeelding : Op zoek naar meer foto's.
Voorlopig totaal : 4 foto's.

Lees hieronder de commentaar bij de foto's !

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst

Zoals Norbert voorspeld had toen hij 17 jaar was : het derde deel van zijn actieve leven trok hij zich terug achter de schermen. Hij werd ondermeer producer van jong en oud talent. Vanaf zijn eerste plaatopname was Norbert producer van zijn eigen opnames of er er nauw bij betrokken. Hij was aan het werk in studio's en binnen- en buitenland. Zoals in België : Olympia (Brussel), The Jokers (later The Groove) studio (Schelle), Decca Studio (Brussel), Studio Madeleine (Brussel), Studio (later NEW) DES (Brussel), Top Recording (Gent), Start (Buizingen), HiFi Home (Brugge), PK Productions (Brugge) en Uptide (Ertvelde). In Nederland : Philips (Hilversum), Wisseloord (Blaricum) en GTB (Den Haag). In Engeland : Roxy (London). In Duitsland : Cosmic City Studio's (München).
foto 1 : Eind de jaren zestig trok Norbert regelmatig naar de Londense studio's. Het was 'the place to be' voor wie mee wou zijn met de eigentijdse muziek.
foto 2 : En zo kon je Norbert 30 jaar later ontmoeten in de studio's.
foto 3 en 4 : Een zeer jonge Norbert als producer in de Decca Studio te Brussel. Toen werd nog alles in één take (opname) op een bandopnemer met één spoor opgenomen : orkest, koor en zang !
foto 5 : Een single tegen de oorlog in Vietnam.
foto 6 : Voor- en achterzijden van de Vietnam single
Voorlopig totaal : 4 foto's.
foto 1 tot 4 : 1970 in de befaamde Phonogram (Philips) studio in Hilversum. Links van hem studiotechnicus Gerrad beckers (die o.o. ook de LP's van Boudewijn de Groot opnam) en rechts van hem een van Nederlands beroemste orkestleiders-arrangeur ; Harry van Hooff.
foto 5 en 6 : Norbert aan het werk in de Uptide Studio met Theo de Witte die de techniek verzorgt.
Voorlopig totaal : 7 foto's.
foto 1 : Norbert aan het werk in de Uptide Studio met Theo de Witte die de techniek verzorgt.
foto 2 tot 4 : Reeds eind jaren zestig waren de zusjes Bianca, Stella en Patricia Maessen ("The Hearts Of Soul") de favoriete backing groep van Norbert. Patricia (op de foto links) was een schitterende zangeres maar overleed helaas te jong op 44-jarige leeftijd. In de jaren negentig hadden Stella en Bianca een einde gemaakt aan hun carrière. Stella zong nog nu en dan bij een bigband. Toch waren ze nog altijd bereid om mee te werken aan de producties van Norbert.
foto 5 : Met Bianca en Stella neemt Norbert de partituur door. Voor het meerstemmig zingen hadden de zusjes een aaangeboren feeling.
Voorlopig totaal : 5 foto's.
foto 1 : Een productie met het het kinderkoor "Sing Song", dat trouwens ook het background koor vormt mee op sommige van Norbert's eigen opnames.
foto 2 : Met de rockgroep "Blind Act" die alregelmatig optraden en later nog een CD opnamen in eigen beheer.
foto 3 : Norbert met Paul Severs bij de opname van "Meisjelief". Een nummer dat ze samen hadden geschreven en waarvoor Norbert een nieuwe bewerking had gemaakt en ingespeeld. Laura Lynn heeft trouwens dit nummer ook gedeeltelijk ingezongen in een van haar hits. Paul is een gevestigde waarde in de Vlaamse showwereld en dus ook erg vertrouwd met studiowerk.
foto 4 : Deze jonge rockers k
wamen de studio binnen en vroegen Norbert : "Mijnheer, ken jij iets van rock 'n roll?". Waarop Norbert flegmantiek antwoorde : "Geen schrik mannen, jullie proberen rock te spelen maar ik ben er in geboren!"....

Voorlopig totaal : 4 foto's.
foto 1 : Norbert dirigeert jonge muzikanten.
foto 2 : Producer van Rap en Hip-Hop in de begintijd van het genre.
foto 3 : Deze jonge rockers kwamen de studio binnen en vroegen Norbert : "Mijnheer, ken jij iets van rock 'n roll?". Norbert antwoordde : "Geen schrik mannen, jullie proberen rock te spelen maar ik ben er in geboren!"...
foto 4 : Het Congolese duo "Couple Mukwama" maakte een eerste opanme met Norbert als producer. Ze moeten blijkbaar erg tevreden geweest zijn over de wijze waarop Norbert de Afrikaanse klanken en ritmes in het arrangement verwerkte, want korte tijd later vroeger ze hem hun eerste CD te producen.
Voorlopig totaal : 4 foto's.

Met Melissa in de studofoto 1 : Voor het eerst in een grote studio en gelukkig is er Norbert om haar met raad en daad bij te staan.
foto 2 : Melissa zingt met hart en ziel.
foto 3 : Gespannen toekijken hoe Norbert en Theo werken haar nummer het best te laten klinken.
foto 4 : Moeder is terecht fier op dochterlief.
foto 5 : Het is heel uitzonderlçijk dat je als producer na de opname een dergelijk "dank-u-wel" mag ontvangen.
Afbeelding : Zo mogelijk nog meer foto's.
Foto's Norbert producer : voorlopig totaal 29 foto's.

Lees hieronder de commentaar bij de foto's !

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst

foto 1 en 2 : Norbert had al heel wat opgestoken over het monteren van film- en video tijdens de samenwerking met diverse BRT televisie producers. In de HiFi videostudio kwam die ervaring goed van pas om met de nieuwe apperatuur te werken. Toen Fredrik Thomas "Camera Team" overnam ging Norbert aan de slag in de mediArt video-studio.
foto 3 en 4 : Norbert trok naar vakbeurzen en tentoonstellingen in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
foto 5 : Een inhouse commercial voor Mediart die o.m. te zien was op de videoschermen van Club en Cercle brugge in het (toen nog) Olympia stadium.

De mediArts videoproductie is te bekijken via deze webpagina  : KLIK HIER

foto 6 : Naast Radio VBRO startte Norbert in de jaren tachtig met de eerste lokale TV : de "Brugse Televisie"
Afbeelding : Op zoek naar nog meer foto's.
Voorlopig totaal : 6 foto's.
foto 1 : Uitgebreide videomontage (was ook op DVD verkrijgbaar) t.g.v. 40 jaar "Eigentijddse Jeugd".
foto 2 : Video commercial voor "het Vlaams Weekblad"
foto 3 : Vidfeomontage van de Radio VBRO "Brugse Top 40", gepresenteerd door Peter Van Dam.

De Brugse Top 40 video is te bekijken via deze webpagina  : KLIK HIER

foto 4 : Deze rubriek van de Norbert bio wordt verder aangevuld met foto's en teksten.
Afbeelding : Binnenkort meer foto's.
Voorlopig totaal : 2 foto's.

Lees hieronder de commentaar bij de foto's !

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst

foto 1 : In 1968 hoorde Norbert overal "welingelichte kringen van de showbizz" vertellen dat hij "bij de radio zou gaan werken". Eerst dacht hij dat het roddels waren, tot hij plots een telefoontje kreeg van producer Valère Arickx van BRT Radio2...
foto 2 : Norbert was het eerste succesjaar dagelijks te horen op Radio Mi Amigo. Collega's van toen, zoals Ad Roland, zijn vrienden gebleven en zij ontmoeten elkaar nu en dan op Radio Days of andere rëunies.
foto 3 : De klap op de vuurpijl kwam er toen Norbert een eigen radio in de ether bracht : zijn Radio VBRO, die nog steeds succesvol is o.l.v. zijn opvolger Frederik Thomas.
foto 4 : Een studio in "Flanders Golden Radio Metrolopys" in Halluin (France).
Afbeelding : Binnenkort meer foto's.
Voorlopig totaal : 4 foto's.

foto 1 tot 3 : Norbert in acite "Met band en Plaat" toen hier nog niemand van een DJ had gehoord. foto 4 : Drive-in's bestonden nog niet. Een danspartij voor jonge lui werd, eerst bij het organiseren van namiddag dansparty's, later ook voor de avondparty's (naar het Franse voorbeeld) "Thé dansant" genoemd. Norbert maakte hiervan "TEE dansant", naar de eerste europese hoge snelheidstrein, de "TEE of Trans European Express". De dansavond was een dansende reis door Europa.
foto 5 en 6 : Norbert maakte als DJ een ongezien succes van de voorheen bescheiden "Bar-Dancing El Torro" in Damme (het Brugse ommeland).
foto 7 tot 10 : Norbert bij de presentatie van de Radio Mi Amigo Drive-in Show succesjaar dagelijks te horen op Radio Mi Amigo. Collega's van toen, zoals Ad Roland, zijn vrienden gebleven en zij ontmoeten elkaar nu en dan op Radio Days of andere rëunies.
foto 11 tot 14 : Norbert was natuurlijk de top DJ van zijn eigen Hey Center. Hij presenteerde o.m. jarenlang de "Zaterdagse Showtrein" met de "Brugse Top 40" nu life en met de hulp van zijn... Hey Meisjes. Ook al een unieke setting.
foto 15 : Norbert helemaal op zijn eentje bij de voorbereidng van een Norbert Show, een Mi Amigo commercial of het samenstellen van zijn volgende DJ-set..
Afbeelding : Binnenkort meer foto's.
Voorlopig totaal : 15 foto's.

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

   KLIK HIER en stuur een e-mail naar de redactie

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP

Wat is er nieuw op de website : KLIK HIER

Copyright © 2014   /   Original designed & developed in 2002 by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO