.

De Norbert Hey Meisjes


Klik op de knoppen andere Norbert Hey Meisjes foto pagina's.

NORBERTS HEY MEISJES   ONTSTAANSGESCHIEDENIS 1966 / 1968

Lees op deze webpagina de commentaar bij de foto's !

KLIK op de foto's en bekijk de foto's op groot en nog groter formaat !


tekst
tekst

In de ballet- en danswerled is tien jaar al een generatie. Niet alleen fisiek vraagt dansen veel van het lichaam, maar ook de familiale omstandigheden spelen een rol. Of zoals men het in de dansgroep zei : "Verliefd, verloofd en dan... verdwenen". De Hey Meisjes waren niet alleen goed opgeleide balletmeisjes. soms acteerden zij in theatershow en massaspelen of feestvieringen. Ooit waren ze, in een misviering die werd gehouden na een massaspel zelfs de... misdienaars van Mgr Desmedt.

foto 1 : Norberts Hey Meisjes hebben voor het eerst opgetreden met... Will Tura ! Will was de vedette van de Top Ten Music hall en Norbert, die er van overtuigd was dat bij een goede show een ballet hoorde, stichtte een de balletgroep "The Modern Dance 20" o.l.v. choreograaf Hugo Persyn ( die ook zijn eigen dans- en balletschool had ). Het ballet speelde een grote rol in de show. En toen kwam Norbert op het idee om ze ook te laten meedansen op de "Amapola potpourri" van Will Tura. Maar omdat de hele groep dan zoveel nummers moest instuderen, besloot Norbert dat vier meisjes de solisten van het ballet zouden vormen. Toen Will ( wegens de talrijke optredens na "Eenzaam zonder jou" ) geen tijd meer had voor de vele repetities die een show met zich meebrengt, werd Norbert zelf de vedette van de 2e "Top Ten Music Hall". De meisjes solisten kregen de naam "Norberts Hey Meisjes", genoemd naar het "HEY" label waarop de eerst platen van Norbert waren verschenen.
foto 2 : Fotograaf Jan Breyne maakte de allereerste foto van "Norbert en zijn Hey Meisjes". Niemand had er toen een vermoeden van een een jaar later heel Vlaanderen hen zou kennen. Omdat de eerste kleedjes nog gemaakt moesten worden (bij vroegere optredens werden die gehuurd) bedacht de fotograaf deze opstelling waarbij dat gemis niet opviel.
foto 3 tot 5 : Hier de balletgroep aan de Barre bij een repetitie in de grote zaal van de dans- en balllet school. Op de dagen dat er niet werd opgetreden moest er regelmatig gerepeteerd worden o.l.v. kreograaf Hugo Persyn..
foto 6 : De vier Hey Meisjes traden op in alle gewone Norbert Shows. Voor TV-optredens of grote optredens werd de groep uitgebreid tot zes of meer danseresjes. De vaste Hey Meisjes noemden hen de "luxe paardjes". Waarop de balletmeisjes van de groep de vier vaste Hey Meisjes de "werkpaardjes" noemden. Concurrentie is ook in de balletwereld een bekend verschijnsel... Op de foto twee "luxe paardjes",opkomende talenten, aan het werk.
foto 7 : Fabienne eerste captain van de Norbert Hey Meisjes
foto 8 : Norbert Hey Meisje Marleen (1)
foto 9 : Norbert Hey Meisje Marie-Claire
foto 10 : Norbert Hey Meisje
foto 11 : Bij het grote publiek was Norbert nog niet bekend en toch kwam er veel volk naar zijn grote shows. In het opening- en finalenummer van de 2e "Top Ten Music Hall" droegen de Hey Meisjes een band met zijn naam. Zo wist het publiek meteen bij wie de Hey meisjes thuis hoorden. V.l.n.r. Rosanne, Marie Claire, (de 1e) Marleen de 1e captain van het ballet : Fabienne.
foto 12 De eerste minirokjes van de Hey meisjes en meteen de eerste die te zien waren in de zalen, tenten, discotheken en op TV. Een revolutie die in die tijd heel wat stof liet opwaaien !
foto 13 Voor de Norbert song "Meisje uit Spanje" ontwierp Joke Roets prachtige Spaanse kledij voor de meisjes. Alle kledij werd in het eigen snitatelier vervaardigd.
foto 14: De Norbert Meisjes van Norbert met fr charleston.
foto 15 : De vier Hey Meisjes van Norbert vormden het koortje bij "Vaar je mee".
foto 16 : Originele uitvoering van "Daktyloos", later op LP als "M'n radio".
foto 17 : Originele uitvoering van "Liever Lief". Het "flower power" nummer dat bekroong werd tijdens een gezamelijke uitzending van de gewestelijke Radio 2 zenders.
foto 18 : Wanneer Norbert zich tijdens een optreden moest opkleden (zoals hij tijdens de "Norbert Show" in een feestzaal, dansten zijn Hey Meisjes een dans solo.
foto 19 : Norbert en de Fabienne, de captain van zijn Hey Meisjes, poseren voor de publicitaire uitgaven i.v.m. "The British Week" in Brugge.
foto 20 : Christine dans solo (met chereograaf Hugo Persyn, niet op de foto) de "Goldfinger" melodie tijdens een optreden in Brussel.
foto 21 : Op deze foto (promotie voor de Opel gerage) zijn de Hey Meisjes te zien voor de wagens die de hele groep naar de optredens bracht. De GT van Norbert, de stationwagen van de meisjes en de vrachtwagen voor de instrumenten en het licht- en klankmateriaal. De orkestleden zelf hadden hun eigen vervoer.
De Hey Meisjes gaven hun kleedjes een naam. Hier poseren ze met wat ze hun "unifompjes" noemden. Die droegen ze zonder fout bij alle gelegenheden waarbij ze Norbert vergezelden, zoals op recepties, signeersessies, enz

Afbeelding : Op zoek naar nog meer foto's.
Voorlopig totaal : 21 foto's.

Norbert vertelt zelf over zijn Hey Meisjes in zijn  :  

volg norbert op Facebook (Norbert.VS):

hartelijk dank
aan onze bezoekers

Het is uitzonderlijk dat een web- site samengesteld wordt door de bezoekers. Toch is dit het geval voor "Norbert Web". Vroegere fans bezorgden ons honderden foto's, artkels, teksten en anekdotes !


de 1e kapitein :
piepjong en al oefenen

    img

twitter :    euromediArts

KLIK HIER en surf naar de Norbert Web SITEMAP

Wat is er nieuw op de website : KLIK HIER

Copyright © 2014   /   Original designed & developed in 2002 by Marianne Dupont, Joris Verhaeghe and Jan Dooms for euromediArts    /   Redactie : euromediArts in samenwerking met Radio VBRO